El PDeCAT reclama permetre la mobilitat comarcal per a assistir a actes culturals

2021-01-31 21:00

En un moment en el que la cultura agonitza, el PDeCAT lamenta l’anunci del tancament de molts cinemes a les comarques gironines sense nova data d’obertura. A Catalunya la cultura representa més d’un 5% del PIB, amb més de 35.000 empreses creatives, per sobre dels 10 milions d’euros en volum de negoci, i que donen feina a més de 150.000 persones.

El mes de gener d’enguany els cinemes de Catalunya han notificat una reducció de públic d’un 75% respecte el 2020, fet que ha portat algunes sales a tancar les seves portes de manera indefinida.

Des dels cinemes Albeniz de Girona, el cap de llista del PDeCAT a lescomarques gironines, Jaume Dulsat, ha reclamat: “Si s’afirma que la cultura és essencial i és segura, des del PDeCAT reclamem que s’acompanyi amb fets, com per exemple permetent la mobilitat entre municipis de la mateixa comarca per poder assistir a actes culturals”.

Sense teatre, exposicions, concerts dansa ni cinema, tampoc hi ha cabuda per productors, tècnics, vestuari, logística, hostaleria ni personal de sala, i el més important, no hi ha espectadors.