El PDeCAT porta al Congrés dels Diputats una iniciativa per a l'aplicació de l'IVA reduït a perruqueries, barberies i salons d'estètica

2021-01-20 19:00

Un cop finalitzada la concentració del sector de la imatge personal a la Rambla de Figueres, algunes de les seves professionals s'han reunit amb l'exalcalde Jordi Masquef i el Diputat al Congrés Sergi Miquel, membres del PDeCAT.

Han informat que el diputat del PDeCAT Ferran Bel ha presentat avui al Congrés dels Diputats, per a que es debati tant a la Comissió d’Hisenda com al Ple, una iniciativa per reduir l’IVA dels serveis de perruqueria, barberia i estètica del tipus general del 21% al reduït del 10%, coincidint amb les multitudinàries concentracions del sector arreu del país exigint aquesta rebaixa. “A aquests sectors se’ls va demanar un esforç  amb la pujada de l’IVA en l’anterior crisi per part del govern del PP” ha recordat Bel. El diputat demòcrata ha manifestat que “ara és imprescindible  i de justícia que quan més ho necessiten els sectors de perruqueria i estètica puguin  retornar a l’IVA reduït com era vigent fins el 2012”.

Cal recordar que fa anys que el sector reclama aquesta reducció, doncs els serveis de perruqueria van estar sotmesos al tipus impositiu reduït fins el 2012, fa més de 8 anys, quan en plena crisi econòmica, el govern espanyol incrementà de cop l’impost en 13 punts, del 8% al 21%. En aquest sentit, Bel ha reclamat que “el Govern  del PSOE i Unidas-Podemos siguin sensibles a aquesta realitat”.

Tal i com lamenta el sector, a l’impacte de la crisi ocasionada per la Covid-19 s’hi afegeixen les conseqüències de casi una dècada d’un IVA injust i desproporcionat. Sense un pla de xoc i rescat del sector, milers de negocis poden veure’s abocats al tancament definitiu.