El Patronat de Turisme Costa Brava intensifica de la promoció gironina al País Basc, Navarra i Aragó

2014-06-09 13:00

Els dies 10, 11 i 12 de juny, poc abans d’encetar-se la temporada d’estiu, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona durà a terme una de les darreres actuacions promocionals a l’exterior, en concret, a  les ciutats de Bilbao, Pamplona i Saragossa per tal de captar públic procedent del nord de la Península i promoure la línia de TAV entre Saragossa, Girona i Figueres. 

Al llarg de tres dies s’han programat tres presentacions de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i dos workshops, reunions  comercials i d’intercanvi entre nou empresaris turístics gironins i seixanta agents de viatges navarresos i aragonesos. L’objectiu és donar a conèixer als intermediaris d’agències els serveis i els productes de les destinacions i les empreses gironines participants.

A Bilbao s’organitzarà una acció de comunicació adreçada exclusivament a periodistes de la província de Biscaia: el cuiner gironí Albert Sastregener , del restaurant Bò·Tic de Corçà, amb estrella Michelin, i membre de la Cuina de l’Empordanet– Aula Gastronòmica de l’Empordà, i el cuiner Fernando Canales, del restaurant basc Etxanobe, també amb una estrella Michelin, elaboraran un àpat a quatre mans pels assistents. Per la seva banda, les accions de Pamplona i Saragossa consistiran en la preparació d’un còctel per als agents i la premsa a càrrec de l’Espai del Peix de Palamós. Els àpats seran elaborats amb productes gironins i acompanyats de vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

Les entitats i empresaris gironins que participen en les reunions amb agents de viatges són: Ajuntament de Girona, Costa Brava Verd Hotel i Petits Grans Hotels de Catalunya, Sallés Hotels,  Hotel Terraza, Empuriabrava – Castelló d’Empúries, Calonge-Sant Antoni de Calonge, Associació d’Apartaments Turístics de la província de Girona, Consorci de les Vies Verdes, Patronat de Turisme de la Vall d’en Bas.

Segons dades de Frontur i Familitur (enquesta de moviments turístics dels espanyols), Catalunya és la segona destinació de l’Estat que rep més visitants espanyols: en total, 22,3 milions, que generen 84,3 milions de pernoctacions i que fan una estada mitjana de 3,8 nits. Tant els residents bascos, com navarresos i aragonesos trien les seves pròpies comunitats com a primera destinació dels seus viatges. Mentre que els aragonesos escullen Catalunya com a segona destinació, per als navarresos som la tercera opció.

D’acord amb les dades de Familitur, del gener a l’abril de 2014 les visites dels residents espanyols han crescut un 12,2 % respecte del mateix període de l’any anterior: s’ha arribat a la xifra de 17 milions, fet que mostra una recuperació similar a la de l’any 2009. Amb un creixement del 20,7 %, Catalunya s’acosta als 1,6 milions de turistes a Espanya.