El Patronat de la Fundació Dalí nomena Miquel Roca i Junyent patró vitalici

2011-10-10 23:30

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha nomenat Miquel Roca i Junyent patró vitalici. L’advocat substitueix Francesc Vergés Bosch, que morí el passat 9 de juliol. Vergés havia estat Secretari General de la Fundació Dalí i patró vitalici des de la seva creació l’any 1983. El nomenament ha tingut lloc aquest dilluns 10 d’octubre, durant la celebració de la junta extraordinària del Patronat, en què s’aproven els pressupostos ordinaris i el pla d’actuacions de 2012.

Miquel Roca i Junyent (Cauderan, Gascunya, 1940) és Advocat i professor de dret. Va fundar el despatx Roca Junyent Advocats Associats l’any 1996. Creu de Sant Jordi (2006) i doctor honoris causa per la Universitat de Girona (2008). És assessor legal de la Fundació Dalí des de l’any 1997.

Amb aquest nomenament, el Patronat ha valorat la important contribució del Sr. Roca en el desenvolupament amb èxit de la missió que va encomanar Salvador Dalí a la seva fundació. Durant el període en què ha estat assessor legal de la institució, s’han aconseguit avenços fonamentals en la pacificació, normalització i protecció dels drets immaterials de l’artista així com en la lluita contra el frau, entre d’altres; fets que han permès a l’entitat consolidar-se com referent mundial de l’artista i gestora exclusiva del seu llegat.