El Partit Demòcrata lamenta el bloqueig per part d’alguns grups de l’oposició del projecte d’un càmping al sector nord de Figueres

2017-12-22 13:30

El Partit Demòcrata (PDECAT) de Figueres, tant el seu grup municipal com l’agrupació local, lamenta públicament el bloqueig d’un possible projecte sostenible de promoció turística a la ciutat, que va ser frenat en el darrer ple de l’Ajuntament. La proposta de modificació del planejament urbanístic a la zona de l’antic Càmping Pous, a la sortida nord de l’N-II, a tocar dels Hostalets de Llers, no va prosperar perquè no es va assolir la majoria necessària que marca la llei per tirar endavant un acord d’aquestes característiques.

Aquesta modificació puntual del Pla General permetria desenvolupar el projecte de creació d’un càmping en una zona que ja havia tingut aquestes usos en el passat i que actualment es troba en un incipient estat de degradació. Aquest canvi permetria la transformació d’un espai rural i oferir una oportunitat, a inversors privats, perquè Figueres disposés d’un càmping, un equipament que a banda de generar riquesa econòmica i llocs de treball representaria un complement a l’oferta turística de la ciutat, fonamental per al públic campista francès i d’altres països europeus que busca aquest tipus de servei quan es desplaça a un territori.

El president del Partit Demòcrata a Figueres, Jordi Masquef, assenyala que ”impedir aquest acord al darrer Ple, per part de determinades forces polítiques, no té cap altre objectiu que bloquejar l’acció del govern municipal però, realment, en fer això allò que realment estan bloquejant és el desenvolupament i el progrés de la ciutat. En conseqüència prioritzen els interessos partidistes, abans que el bé comú de totes els figuerencs. La seva única intenció és la de desgastar el govern, per què prendre aquest acord hagués estat molt beneficiós per la Ciutat, i en canvi amb el seu vot, ho han impedit”.

Masquef afegeix que “en cap cas, aquesta modificació urbanística, suposava donar un xec al blanc als futurs promotors de la iniciativa. Prèviament caldria la presentació d’un pla especial que hauria de ser aprovat per l’Ajuntament i, evidentment, pel control de la Comissió Territorial d’Urbanisme. Sempre hem pensat que seria molt positiu promoure a la nostra ciutat un càmping sostenible que millori l’oferta turística, desenvolupi aquella zona del terme municipal i generi ocupació i riquesa econòmica. És, per tant, un projecte d’interès per a Figueres que afavoreix tothom”.

Des del Partit Demòcrata esperem i confien que les forces polítiques que van impedir tirar endavant amb aquesta iniciativa reconsiderin la seva postura en les properes setmanes i el govern municipal pugui tornar a portar la proposta en un proper ple.