El Partit Demòcrata dóna suport a Marta Felip i convida la resta de forces polítiques a un treball conjunt de ciutat

2017-01-29 10:00

Després de la decisió anunciada per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, de cessar dels seus càrrecs els tres regidors socialistes que participaven del pacte de govern signat el mes de juny de 2015 a l’Ajuntament, la comissió executiva local del Partit Demòcrata expressa "el nostre suport a l’alcaldessa i a la resta de membres que configuren, a dia d’avui, l’equip de govern municipal. El PDeCAT també considera que les continuades desavinences i el poc compromís amb les polítiques del govern dels regidors del PSC feien insostenible la continuïtat d’aquell acord si es volia treballar eficaçment per la ciutat".

El PDeCAT es mostra plenament conscient del moment extremadament delicat que aquesta decisió suposa per a la vida municipal, però considera que "per a la nostra alcaldessa, amb el suport del Partit Demòcrata, han primat en primer lloc els interessos de la ciutat abans que qualsevol altra consideració".

A l’assemblea del partit, celebrada dimarts passat, es va debatre obertament aquesta situació i es va donar un vot de confiança a Marta Felip perquè adoptés la decisió que considerés més convenient si des dels socis de govern no hi havia un canvi d’actitud.

El PDeCAT lamenta que s'hagi posat en risc el futur servei de recollida d'escombreries, "perjudicant clarament a la ciutat, per fer-ne moneda de canvi d'interessos partidistes". També considera que s'ha d'atendre l'emergència social a Figueres, sense defugir cap situació i més en els moments en què ens toca viure, però també creiem que el futur pressupost municipal ha d'apostar clarament per polítiques de reactivació econòmica i de creació de llocs de treball. En aquest sentit, tant l'assemblea com l'executiva del partit així ho van comunicar a l'equip de govern al llarg d’aquesta setmana.

D'aquesta manera el Partit Demòcrata fa una crida a la resta de forces polítiques presents en el Consistori a mirar molt més enllà de la tàctica partidista, "com hem fet des del nostre partit i des del grup municipal, i a treballar junts en benefici de tota la ciutat. Entenem que en aquests moments només és factible un acord ampli en els grans temes que té plantejada la Figueres d’avui com l’escola Carme Guasch, el nou servei de recollida d’escombraries i el tercer pavelló poliesportiu, entre molt altres".

Per això el PDeCAT requereix que, per part de tots els fgrups municipals, hi hagi amplitud de mires. Demana que es pugui obviar el sectarisme polític i plantejar una negociació oberta i una voluntat d’entesa. En aquest sentit el Partit Demòcrata ofereix la mà estesa a tothom i treballarà, amb forces renovades, "en aquesta línia perquè per a nosaltres Figueres és la prioritat absoluta de la nostra raó de fer política".