El pacte CiU-PSC a Figueres prioritza el manteniment i neteja, mesures socials al barri de Sant Joan i nous espais d'entrenament esportiu

2015-06-11 13:00

Les assemblees locals de Convergència i el PSC han donat llum verda al pacte de govern per al proper mandat a Figueres. En el document aprovat afirmen que "cal dotar al municipi d’un govern estable, que pugui oferir a les seves veïnes i veïns uns serveis públics de qualitat, gestionats de manera eficaç, participativa i de consens. Un serveis que estiguin orientats al be comú, basats en els principis de justícia social, igualtat d'oportunitats i en la transparència de la seva gestió".

Amb aquest acord el cap de llista del PSC Pere Casellas serà tinent d’alcalde i els seus regidors es faran càrrec de les regidories de Cultura, Esports, Seguretat ciutadana, Benestar social i habitatge social. A més s’estableix una delegació específica relativa al Barri de Sant Joan per al tinent alcalde.

El nou govern de Figueres crearà, entre d'altres, un Institut de Qualitat Urbana, una Agència de Comerç i Turisme i un Institut de Cultura.

En l'àmbit programàtic hi destaquen accions prioritàries com l'elaboració i posada en pràctica d’un pla de xoc de manteniment i neteja de tota la ciutat; aplicar mesures socials, urbanístiques i de seguretat ciutadana al barri de Sant Joan, del Culubret i del Juncària Parc Bosc, establint un full de ruta cronològic i la previsió de despesa plurianual per dur-les a terme. També es redactarà el projecte de reforma del carrer Avinyonet per a la seva habilitació com a seguiment del Passeig Nou fins a l’estació del TGV.

Es prioritzarà la inversió d'equipaments esportius com per exemple l'habilitació d’un nou espai d’entrenament per a entitats esportives mitjançant cobriment de la plaça dels Jocs Olímpics i l'encàrrec del projecte tècnic per la construcció d'un nou pavelló poliesportiu i piscina climatitzada. La determinació de la seva ubicació definitiva es farà mitjançant consulta ciutadana. 

En quant a equipaments culturals s'elaborarà un pla de manteniment dels equipaments culturals i es redactarà el Pla director del Museu de l’Empordà. S'impulsarà la selecció del nou director/a i el projecte museològic. 

Un altre dels objectius d'aquest pacte és el d'aconseguir l'equilibri pressupostari amb una gestió racional de les finances municipals.