El 'Pa de la Tramuntana' es pot trobar en un centenar de fleques

2011-12-02 08:00

Robert Figueres president del  Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines i Joan Dalmau president de la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries han presentat el nou 'Pa de la Tramuntana' en un acte celebrat a la sala Carles Rahola de la Delegació Territorial del Govern de Girona a l’edifici de la Generalitat.

També hi han assistit Josep Maria Recasens, director general de comerç i Jordi Aurich i Christian Serarols Delegats Territorials d’Agricultura Ramaderia,Pesca i Medi Natural i Comerç a la demarcació de Girona, a més del president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà Xavier Sanllehí.

El 'Pa de la Tramuntana' ha estat elaborat amb farina de blats antics recuperats i conreats als Aiguamolls de l’Empordà per la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries. Aquest pa té unes qualitats sensitives i organolèptiques molt especials, el color bru de la crosta, amb olor de pasta mare de pa cuit amb sola de pedra, el seu gust té molts matisos, una molla amb un toc àcid i avellanes torrades quan ens el posem a la boca i, si tanquem els ulls al mossegar-lo, podem escoltar  focs d’artifici quan la crosta es trenca.

El 'Pa de la Tramuntana' es pot adquirir en un centenar de Fleques Artesanes de les Comarques Gironines que estaran degudament identificades i que les podreu trobar al web de www.flequersartesans.com .

El 'Pa de la Tramuntana', es pot reconèixer per la seva etiqueta de pa d’àngel a la seva crosta i per la bossa identificativa i numerada que es donarà a cada client.