El Museu del Joguet recorda García Lorca

2011-08-13 11:00

Al capvespre del 16 d’agost de 1936, Federico García Lorca va ser detingut a casa d’un amic i empresonat al Govern Civil de Granada. No se sap amb exactitud la matinada en què va ser afusellat, però ben segur que va ser durant els dies immediats a la seva detenció. El Museu del Joguet de Catalunya vol recordar el 75è aniversari de la seva mort ja que, gràcies a la donació d’Anna Maria Dalí, el centre custodia un gran tresor: dues cartes manuscrites de Federico García Lorca, una d’elles amb un dibuix.

En aquestes cartes, el poeta es dirigeix a un ós de peluix que va batejar amb el nom de Don Osito Marquina i que forma part de la donació que Anna Maria Dalí va fer al Museu, on és una de les peces més apreciades de la col·lecció.

Del 15 al 31 d’agost, el Museu del Joguet de Catalunya recordarà el millor poeta espanyol del segle vint exposant-ne les dues cartes originals de 1927 i 1928 al costat de l’osset i amb la companyia d’una rosa vermella. A més hi haurà, com a il·lustració musical, uns versos de Federico García Lorca cantats en alemany, anglès, castellà,
català, grec, hebreu, italià i portuguès per Patxi Andion, Maria del Mar Bonet, Angelo Branduardi, David Broza, Chico Buarque, Leonard Cohen, Paco de Lucia, Donovan, Raimundo Fagner, Paco Ibañez, Imperio Argentina, Lluís Llach, Victor Manuel, Martirio, Manfred Maurenbrecher, Enrique Morente, Estrella Morente, George Moustaki i Mikis Theodorakis.