El Museu del Joguet proposa una activitat educativa en línia sobre els joguets des d’una perspectiva de gènere

2020-11-03 17:30

El Museu del Joguet de Catalunya treballa des de fa anys en un programa de transformació social que vol contribuir al canvi en l’actitud envers els jocs i els joguets per tal de construir una societat menys sexista. Aquest programa inclou, entre altres aspectes, diverses activitats educatives adreçades a escolars des de segon de primària fins a batxillerat.

Aquest curs, escoles i famílies s’enfronten a nous reptes. Per aquest motiu, el Servei Educatiu del Museu amb la voluntat de posar els recursos del Museu al servei de la comunitat educativa ha desenvolupat El joc de la innocència, una activitat educativa en línia sobre els joguets des d’una perspectiva de gènere. 

Aquesta activitat està indicada per a l’alumnat de segon a sisè de primària i s’ofereix en obert a tots els centres educatius. Ha estat desenvolupada gràcies al suport del programa Indika de la Diputació de Girona. 

Amb l’objectiu de descobrir amb mirada de gènere el sexisme amagat rere molts joguets i a transformar-lo per crear, a través del joc, un espai d’igualtat i respecte a la diversitat, El joc de la innocència s’ha plantejat com una visita virtual pel món dels joguets amb perspectiva de gènere. 

L’activitat pot ser realitzada per l’alumnat de manera individual, en grup o tot el grup-classe conjuntament. El professorat disposa d’un extens dossier teòric descarregable on trobarà recursos per tal d’acompanyar l’alumnat durant l’activitat i per poder seguir treballant després a classe, si s’escau. L’activitat s’organitza en quatre mòduls amb vídeos. En el primer, l’alumnat trobarà també diversos materials per descarregar i treballar a l’aula durant l’activitat o després de finalitzar la visita virtual. En els següents mòduls, després dels vídeos, hi ha un qüestionari per tal que l’alumnat fixi els conceptes presentats. Finalment es proposa una activitat específica per a seguir treballant des de l’entorn familiar de l’alumnat. Així mateix, el professorat podrà fer arribar la seva opinió i valoració de l’activitat i els recursos mitjançant un formulari.

El Museu del Joguet de Catalunya ofereix aquesta proposta educativa a tot el professorat i seguirà treballant per tal de posar els seus recursos al servei de l’educació i la formació de les persones.