El Museu del Joguet dedica una exposició de petit format al 'Dia dels Morts. Festa i tradició mexicana'

2020-10-19 10:30

El Museu del Joguet de Catalunya de Figueres presenta una exposició de petit format sobre la festa i tradició mexicana del "Dia dels Morts" del 25 d'octubre al 28 de novembre. 

"El Dia dels Morts" és el resultat de la fusió de la cosmovisió de les cultures mesoamericanes i de les festes catòliques introduïdes pel europeus al "Nou Món", especialment per part dels espanyols a partir del 1521 al que avui és Mèxic. 

Actualment, és una celebració tant religiosa com tradicional i una de les festes més antigues i típiques del poble mexicà, coneguda arreu del món.

El material exposat prové d'una donació d'Alan Glass que va visitar el Museu del Joguet de Catalunya acompanyant Aube Breton, bona amiga del Museu l’any 2011. Els fons que es mostren a l’exposició permanent del Museu el van interessar vivament i va tornar a visitar-lo durant tres dies seguits per tal de veure tots els jocs i joguets. Una vegada retornat a Mèxic, va realitzar una important donació de joguets relacionats amb la mort al Museu.