El Museu de l'Empordà de Figueres tancarà al públic del 25 de març al 12 d'abril per tasques de manteniment i millora

2021-03-23 16:30

Un cop acabada l'exposició "Pintar, crear, viure. Dones artistes de l'Alt Empordà (1830-1939)", prorrogada fins el passat 21 de març, el Museu de l'Empordà tancarà al públic per tasques de manteniment i millora de les seves instal·lacions. 

En total, l'han visitada prop de 2600 persones que per totes les circumstàncies i per les restriccions de la pandèmia, és molt notable. A nivell qualitatiu l'exposició ha tingut una valoració molt positiva, amb una gran acceptació del públic. A banda, ha estat una exposició lligada a altres projectes socials i educatius, que han tingut molt bona acollida. S'han fet activitats paral·leles, algunes virtuals i algunes presencials.

Aquesta primera acció de millora del Museu està relacionada amb el projecte de reforma de l'accessibilitat a l'equipament que ja s'ha redactat i aprovat i que consistirà en el canvi d'ubicació del quadre elèctric general de l'edifici amb l'objectiu d'habilitar una sortida d'emergència per complir amb les exigències d'evacuació dictades per la normativa actual contra incendis.

El Museu tancarà el 25 de març i tornarà a obrir al públic el dimarts, 13 d'abril.

A partir del 24 d'abril, el Museu de l'Empordà acollirà una exposició dedicada a dues artistes empordaneses, amb el títol "Tura Sanglas i Rosa Tharrats. Un diàleg artístic"

El regidor de Cultura, Alfons Martínez explica que "els darrers dos anys estem fent un esforç per condicionar els equipaments culturals municipals. Ara li toca al Museu Empordà que tenia deficiències importants i calia fer obres de manteniment i millora".