El Museu de l’Empordà exposa les espectaculars troballes arqueològiques fetes a la Serra del Mas Bonet de Vilafant

2013-03-15 18:30

Des d'aquest divendres 15 de març el Museu de l’Empordà de Figueres acull l'exposició"Vida i Culte en el Neolític Empordanès. L’assentament prehistòric de la Serra
del Mas Bonet –Vilafant– Alt Empordà". Es tracta d'una exposició produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya i que ha estat a la seu d'aquest Museu Nacional a Barcelona i també a la subseu de Sant Pere de Galligants de Girona, durant el 2012 i que el Museu de l’Empordà acull ara en itinerància. 

Es tracta d'una mostra de les troballes arqueològiques a partir dels treballs del traçat del TAV a un punt concret de la nostra comarca: la Serra del Mas Bonet, a Vilafant. Mas Bonet és un extens assentament prehistòric ocupat durant gairebé 3.500 anys, des de les primeres etapes del neolític fins a l'edat del bronze (entre el 5000 i el 1500 aC). L’any 2008, mentre l'equip d'arqueòlegs s’hi trobava excavant, es van trobar sis esteles i un menhir.

L'exposició es complementa amb unes 15 peces del fons del Museu de l'Empordà datades del neolític fins l'edat de bronze, localitzades a l'Empordà en diverses excavacions dels últims 40 anys. Es pot visitar fins el 14 d'abril.