El MUME de la Jonquera rebrà un dels premis LiberPress

2012-10-09 14:00

 

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) ha estat guardonat amb un dels premis LiberPress 2012. Aquest projecte promogut per l’Ajuntament de la Jonquera amb el suport de la Unió Europea (programa FEDER-INTERREG III-A), de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona rep el Premi LiberPress Catalunya 2012 "perquè és una idea, una institució, un projecte gairebé perfecte que defensa els drets de l’home, i perquè investiga i denuncia un dels episodis més dolorosos de la humanitat: el camí de l’exili, els desplaçats, els camps de refugiats, el sofriment d’haver d’abandonar el país, especialment amb referència a la retirada i l’exili dels republicans espanyols a l’estranger. Aquest Museu és un gran orgull per Catalunya i per la humanitat i hauria de ser més conegut i reconegut". 

És un museu nou, però que porta la sàvia vellesa, la memòria i el sofriment de la humanitat en els seus desplaçaments forçats. Tots els exilis, inclòs el republicà, esdevinguts al llarg del temps constitueixen un tema historiogràfic importantíssim. 

La cerimònia de lliurament dels premis LiberPress 2012, que organitzen conjuntament l’Associació LiberPress i la Diputació de Girona, se celebrarà el proper 18 d’octubre a l’Auditori de Girona. La resta de guardonats són Sami Naïr, Josep Fontana, Elias Querejeta, Manu Chao, Pedro Miguel Etxenike, Manuel Costa-Pau, l’Associació D.A.M.E. i els infants morts al camp d’Argelers.