El MICFootball 2024 ha generat un impacte econòmic de 14,5 milions d’euros a les comarques gironines

2024-07-09 17:00

La 22a edició del MICFootball (MIC - Mediterranean International Cup), que va tenir lloc per Setmana Santa (del 26 al 31 de març) en quaranta municipis de les comarques gironines, va ser la dels rècords. Per primer cop en dues dècades es va superar la barrera dels 400 equips, dels 8.000 jugadors i jugadores, i dels 1.000 partits. 

Aquest fet s’ha traduït en un impacte econòmic de 14,5 milions d’euros per a la demarcació, segons dades d’un estudi que s’ha presentat avui, dimarts, a la Diputació de Girona. Encarregat pel mateix ens supramunicipal, a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i elaborat per Camaleonic Analytics, l’informe deixa clar el fort retorn al territori d’aquest torneig de futbol base de prestigi internacional.

Segons especifica l’estudi, el gruix de la dimensió econòmica produïda per l’esdeveniment arriba de manera directa (10.790.480 euros) a través de la despesa en pernoctacions, dietes i transport de l’organització, dels diferents col·laboradors o patrocinadors i dels assistents al torneig, dividits en dos grups: els que resideixen al país i els que són de fora de Catalunya i han vingut expressament per a l’ocasió. La resta (3.760.389 euros) la generen, de manera indirecta, els impactes mediàtics, siguin produïts en mitjans tradicionals o a través de les xarxes socials.