El mercat torna a la plaça del Gra de Figueres després de la reforma

2014-04-22 13:30

Les parades de l’alimentació han tornat, aquest dimarts, sota la coberta renovada de la plaça del Gra. Amb aquesta acció es posa punt final a un període de millores i rehabilitació de l’emblemàtic espai figuerenc construït el 1886. Les parades que ocupaven la part descoberta de la plaça Catalunya han tornat a la plaça del Gra en un dia en què la pluja ha estat la protagonista del matí.

Els treballs han servit per renovar completament l’empostissat de la coberta; substituir el 20% de les bigues de fusta -la majoria estaven en perfecte estat-;  i col·locar més de 1.000 m2 de teules, o el que és el mateix unes 26.000 teules aproximadament. A més, també s’han renovat les peces de zenc de la part alta de la coberta. D’altra banda, s’ha aprofitat per actuar a totes les columnes de l’estructura, reforçant-ne la base, recuperant el seu color original, el verd, i instal·lant punts d’electricitat per als paradistes del mercat.

Les obres també han permès confirmar la presència d’un refugi anti aeri de la Guerra Civil, localitzant-ne les entrades i sortides. Un espai que es recuperarà a mitjà termini. De moment es treballa en la instal·lació d’unes plaques d’acer per cobrir els accessos al refugi.