El MAPA de Pontós celebra la seva darrera edició del 22 al 25 de setembre

2011-09-21 13:00

Aquest any el festival Mapa de Pontós, que es farà del 22 al 25 de setembre i anuncia que serà la darrera edició, gira al voltant de la relació entre la gent, que conforma l’anomenada societat civil, i les estructures de poder que la condueixen.

Mapa vol reflexionar sobre l’actual situació de les estructures de poder i la presa de decisions del nostre sistema democràtic. Els últims esdeveniments en relació amb el sistema financer, unit a la revolució tecnològica, que ha modificat el flux de la informació i ha obert noves vies de relació entre les persones, així com la  creixent desconfiança entre les estructures de poder democràtiques i la població, obren un nou marc sobre el què pensar.

Mapa vol posar l’ull crític en aquesta ocasió sobre l’organització social que ens hem donat, els seus defectes i la seva necessària revisió. Per això Mapa proposa diverses estratègies de fusió entre la gent, trobades i contextos que permetin que el discurs es generi i pertanyi no només a l’àmbit d’allò denominat “artístic”. Trencar l’esquema piramidal que regeix la majoria d’esdeveniments artístics, on els “artistes” desenvolupen una sèrie d’accions que són “consumides” pel públic i intentar crear experiències en què la gent que assisteix al festival trobi espai per generar de forma conjunta el discurs.

Mapa és un festival site-specific on el públic pot gaudir i entrar en contacte amb la creació contemporània en un entorn festiu, proper i relaxat. Durant la seva estada a Pontós, els artistes de Mapa (participants del Programa de Residències in situ de Cèl·lula) treballen amb la infraestructura mínima per desenvolupar una peça amb i per a l’entorn.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.