El jove de Roses Mohamed El Amrani Premi Fundació Príncep de Girona Social 2014

2014-04-08 15:30

La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) ha donat a conèixer avui el nom de la persona guanyadora del Premi Fundació Príncep de Girona Social 2014, que reconeix a joves que pel seu lideratge personal hagin impulsat projectes d'integració de grups marginats o en risc d'exclusió, tant des de la iniciativa d'entitats socials com d'empreses.

El jurat, format per Jordi Gutiérrez Roldán, membre del Consell Assessor de la FPdGi; Sebastián Mora Rosado, secretari general de Cáritas Española; Joan Antoni Melé, subdirector general de Triodos Bank; María Entrecanales, presidenta de la Fundació Balia (entitat guanyadora del premi FPdGi Entitat 2011) i Edgar Vinyals, guardonat amb el Premi FPdGi Social 2012, ha decidit que el premi aquest any recaigui en Mohamed El Amrani per la seva personalitat exemplar, la seva actitud de comunicació positiva, el seu caràcter integrador, el seu treball de base comunitària i la seva capacitat de trobar petites solucions a grans problemes.

Mohamed El Amrani (Marroc, 1992) és el creador de l’Associació Xarxa de Convivència de Roses, gràcies a la qual aquest any la Universidad Europea de Madrid i la International Youth Fondation el van guardonar amb el Premi Nacional Jove Emprenedor Social. La Xarxa de Convivència es dirigeix a joves en risc d’exclusió social o que formin part de famílies desestructurades, sobretot immigrants amb problemes d’integració i, en general, tota la ciutadania que aposti per un model de societat cohesionada. També és comunicador en diversos mitjans. Ha estat articulista del setmanari Empordà, presentador-reporter a Empordà Televisió (creant programes de divulgació juvenil per animar a la participació activa) i redactor en les revistes Secundèria i L’Hiperbòlic. Actualment, Mohamed és locutor a Radio Nacional de España 4, en un programa que té precisament l’objectiu de descobrir a joves que liderin iniciatives socials a Catalunya.

Els Premis Fundació Príncep de Girona es lliuraran al juny en el marc del Fòrum  IMPULSA, presidit per S. A. R. els Prínceps d’Astúries i de Girona.