El grup municipal de Junts per Figueres preseta una moció per a la creació d'un punt Tax Free pels turistes extracomunitaris a Casa Empordà

2020-03-01 12:00

El grup municipal de Junts per Figueres proposarà dillusn al Ple Municipal la creació d'un punt de devolució de Tax Free que doni serveis a tots els turistes extracomunitaris. Proposa que s'emplaci a l'Oficina de Turisme de Casa Empordà.

L’acord per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el conegut Brexit, serà efectiva a tots els efectes en el termini d’un any i, per tant, els turistes britànics passaran a considerar-se com a visitants extracomunitaris, tal i com ja passa amb els ciutadans que ens visiten de països com Rússia, el Japó, Estats Units o de qualsevol altra procedència de fora la Unió Europea (UE).

Aquests turistes tenen l’opció de recuperar l’IVA pagat en les seves compres, mitjançant el conegut Tax Free, sense que fins a l’actualitat existeixi cap oficina a Figueres, ni en tot l’Alt Empordà, que els hi permeti la recuperació d’aquest import econòmic. Actualment només hi ha punts de devolució de Tax Free a ciutats com Barcelona, Girona i Platja d’Aro, en els punts duaners dels aeroports de Girona i Barcelona o a totes les oficines de Turisme gestionades per la Generalitat de Catalunya.

Segons Junts per Figueres permetre i facilitar la devolució del Tax Free directament a la ciutat de Figueres seria un servei molt ben valorat per tots els visitants extracomunitaris que tenen dret a aquesta devolució i es convertiria en una nova aportació per dinamitzar l’economia i el consum ja que podrien recuperar els diners de l’IVA a la mateixa ciutat, possibilitant que tinguin una major disponibilitat per gastar-los en el mateix municipi.