El grup Criatures actuarà a Figueres el 7 de novembre

2020-10-16 09:00

Criatures havia d'actuar a Figueres el passat 13 de març però el concert es va ajornar pel tema del confinament a causa del COVID-19. Finalment sembla que es podrà portar a l'escenari dels Caputxins el proper dissabte 7 de novembre a les 9 del vespre.

"Praxinoscopi" (Segell Microscopi, 2019) és el segon disc de Criatures, i s'emporta el Premi Enderrock per votació popular a Millor Disc Folk 2020 i el porten a Figueres, a l'auditori dels Caputxins, el dissabte, 7 de novembre, a les 21:00 h, en un concert organitzat per Joventuts Musicals de Figueres. Les entrades les trobareu en aquest enllaç.

Criatures és el duet format pel figuerenc Ivó Jordà (gralla) i el garriguenc Marçal Ramon (acordió diatònic), que va començar aquesta aventura musical el 2016 i que, tot just en l'inici del projecte, ja va guanyar el Concurs Sons de la Mediterrània 2016, amb el qual van publicar, el 2017, el disc "Taumàtrop" (Picap).

Centrat en un repertori de composició pròpia, "Praxinoscopi" continua apostant per la idea de cambra d’arrel, un diàleg intimista entre els dos instruments que s’empinzella també de la música vuitcentista, de la vinguda d’altres territoris, dels ritmes esporògens, de la música vocal i de les grans melodies del nostre país que amb el temps han esdevingut himnes. Han preparat un nou format d'espectacle amb quartet, reforçats pel percussionista Marc Vall i el contrabaix d'Iu Boixader i el proper 7 de novembre, el veurem a l'auditori Caputxins de Figueres.

A "Praxinoscopi" s'hi poden trobar temes de simbologia identitària com "La Balanguera" (amb la veu de Joana Gomila), "La Muixeranga d'Algemesí" o "Sant Martí del Canigó", de Pau Casals; sense deixar de banda músiques igualment representatives, com "Corta Jaca", de Francisca Gonzaga, coneguda compositora brasilera, o l'aprofundiment -via composicions pròpies- en la cambra d’arrel.