El grup Cala Jóncols de Roses és el primer amb Residu Zero de les comarques gironines

2021-02-01 10:00

El grup Cala Jóncols, que compta amb un hotel, un restaurant, una petita vinya i dos centres de submarinisme a Roses, ha  impulsat un sistema innovador de gestió de residus amb tecnologia puntera per aconseguir tancar el cercle i convertir-se en el primer amb Residu Zero de les comarques gironines i en un dels primers de Catalunya. La gestió mediambiental és una prioritat per a l’empresa familiar que gestiona la companyia i constitueix un element clau per al  desenvolupament sostenible dels seus establiments.

Cala Jóncols, situat al Parc Natural del Cap de Creus, fa anys que va començar a implantar mesures per minimitzar la generació de residus i tenir el màxim respecte per l’entorn, però ara amb aquest nou sistema referma la seva aposta per continuar avançant en aquesta línia i el seu compromís amb la qualitat i l’excel·lència. La iniciativa garanteix la valorització de la pràctica totalitat dels residus  que es generen a l’establiment, mitjançant la tecnologia més avançada, a la vegada que contribueix a impulsar la sostenibilitat a través de l’anomenada economia circular.

I per continuar avançant en la línia de la sostenibilitat i de l’autosuficiència, el grup té previst la instal·lació de plaques solars per produir l’electricitat per al seu propi consum i  l’habilitació de punts de recarrega per als vehicles elèctrics. A més, projecta construir un celler per elaborar el seu propi vi  (seguint la metodologia ecològica i de la mà de la biodinàmica i ajustat a les dimensions de la vinya, que amb menys d’una hectàrea és la més petita de Catalunya); i un molí per elaborar l’oli de les seves  pròpies oliveres. Ambdues construccions, que estaran totalment integrades en l’entorn natural, està previst que estiguin funcionant al 2022 i  seran les primeres d’aquestes característiques a Roses.