El Gremi de Llibreters de Catalunya proposa per al 23 d'abril sortir als balcons i llegir en veu alta

2020-04-15 08:00

El Gremi de Llibreters de Catalunya, amb el conjunt de Gremis de la Cambra del Llibre, reitera que la festa del Dia del Llibre es va ajornar per raons de salut i ara, amb el concurs del Gremi de Floristes de Catalunya, proposa de fer-la el 23 de juliol, en els termes i condicions que les autoritats sanitàries i els governs determinin i amb un format adaptat a l’estiu. 

Tots els esforços per a recuperar la festa se centraran en aquesta diada. Així doncs, per a la seguretat de tothom, el proper 23 d’abril no se celebrarà el Dia del Llibre i la Rosa i no hi haurà el tradicional descompte en els vendes que es facin durant la jornada. 

La millor manera d’ajudar al teixit de llibreries del país, un dels més densos d’Europa i creador d’una festa que se celebra en els cinc continents, és amb una crida a la ciutadania perquè continuï comprant llibres a la seva llibreria de proximitat, aquella que cada dia de l’any aconsella, serveix i cuida els llibres, que col·labora amb les biblioteques i les entitats de cada poble i barri, activa tallers i clubs de lectura, i organitza tantes activitats per a tots els públics que en fan un equipament cultural. 

Les llibreries, el dia 23 d’abril, diem #senseparadesperosenseparar 

Totes les llibreries del país us atendran: feu comandes, consulteu títols, i compreu llibres, des d’avui, cada dia, també el dia de Sant Jordi, amb independència de quan es puguin recollir o servir: això dependrà de les mesures de seguretat i salut. Cada llibreria us explicarà amb quin sistema us atendrà: visiteu-ne les pàgines web (en el web del Gremi teniu un cercador de totes les llibreries agremiades de Catalunya: https://gremidellibreters.cat/llistat-establiments/)
I us proposem una acció pública 

A les 12h del migdia i a les 18h de la tarda, farem els #llibresalaire. Una crida a tothom perquè sortim a les finestres, als terrats, patis o balcons de casa i llegim en veu alta, per acabar amb un aplaudiment amb el crit del nom de la nostra llibreria. Per això proposem com a etiquetes a les xarxes socials #Senseparadesperosenseparar i #llibresalaire El Gremi de Llibreters de Catalunya promou el teixit de llibreries agremiades de Catalunya, aquelles que hi són sempre i les que fan la festa del Dia del Llibre.