El Govern tanca totes les activitats a partir de les 00.30 h i limita les reunions a un màxim de 10 persones per frenar la pandèmia

2021-07-13 08:00

Amb l’objectiu de controlar l’augment de casos i frenar la transmissió del coronavirus, la Comissió Delegada en matèria de Covid del Govern, encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acordat limitar la mobilitat i els contactes de cara els propers dies a Catalunya en una reunió extraordinària aquesta tarda al Palau de la Generalitat.

A la Comissió, que ha analitzat les propostes tècniques del Departament d’Interior i de Salut, també hi ha participat el consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena, el de Salut, Josep Maria Argimon, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Un cop finalitzada, han comparegut en roda de premsa conjunta per informar dels detalls de les noves mesures acordades, que són:

- Es redueix l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 0.30 hores (respectant 30 minuts més per a les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa per a que puguin desallotjar).
- Es limita les reunions i/o trobades familiars i de caràcter socials, en l'àmbit públic i privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.
- Es recomana la limitació de l’accés a espais públics on es pugin produir concentracions de persones entre les 0.30 hores i les 6 hores (parcs, platges, etc).
- S’elimina la possibilitat de consum en grup en l’espai públic habilitat.
- Es recorda a les activitats el compliment de l’obligació de disposar de 2,5 m2 per persona, i no només dels límits d’aforament previstos per a cada tipologia.