El Govern inicia el procés per declarar d’interès públic el projecte El Bulli Foundation a Roses

2013-11-19 17:00

El Consell Executiu ha aprovat avui la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei que declari El Bulli Foundation com una actuació d’interès públic de primer ordre. Aquesta regulació normativa és necessària atès que està previst que El Bulli Foundation se situï dins de l’espai del Parc Natural del Cap de Creus, en el terme municipal de Roses, i per tant es requereix una regulació que permeti aquesta ubicació. 

El projecte El Bulli Foundation, impulsat per Ferran Adrià i Juli Soler, té com a objectiu la implantació d’un centre de recerca en cuina d’avantguarda, de promoció de la cultura gastronòmica i de formació. Aquestes instal·lacions se situarien dins del Parc Natural del Cap de Creus, en el mateix emplaçament que el restaurant El Bulli, una institució de referència i prestigi mundial que ha situat Catalunya en el primer nivell de la gastronomia internacional. 

El Govern considera que l’execució d’aquesta nova iniciativa contribuirà encara més a la internacionalització de la cultura catalana i a la projecció i promoció de Catalunya, i de l’Alt Empordà en particular, amb resultats beneficiosos per a l’economia local. 

L’avantprojecte de llei també determinarà les condicions amb què El Bulli Foundation passarà a ser de titularitat pública en un futur, tal com han anunciat públicament els promotors. Una vegada superada la tramitació del text legislatiu, el Govern podrà aprovar el projecte executiu que empararà l’actuació.