El Govern distingeix Els Pescadors de l'Escala amb la Creu de Sant Jordi

2014-04-23 17:00

En l’acte celebrat ahir al vespre al Palau de la Generalitat, el Govern va distingir amb la Creu de Sant Jordi 25 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Entre tots ells s'hi troba el grup d'havaneres Els Pesvadors de l'Escala

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir l’atorgament de les distincions que aquest any han reconegut els també gironins Rosa Gratacós, pedagoga, i Ricard Masó, geògraf i aparellador, així com el Casino Llagosterenc.

A l’acte també hi eren la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que van voler felicitar especialment els gironins guardonats.

Els Pescadors de l'Escala han rebut aquesta distinció en el cinquantè aniversari de l’adopció oficial del nom d'aquest grup constituït a finals de la dècada de 1950. Han estat pioners en un gènere de música popular que uneix tradició cultural i presència social. Per la seva tasca de recuperació, interpretació i difusió, a Catalunya i a l’exterior, de l’havanera, la cançó de taverna i altres cants, amb un gran nombre d’actuacions i enregistraments discogràfics.

Els gironins distingits amb la Creu de Sant Jordi amb el President Mas i els consellers Vila i Rigau