El govern de Figueres proposarà al Ple el lloguer de l'antic camp de futbol d'El Far per fer-hi 330 places d’aparcament lliure

2018-07-30 10:00

El govern de Figueres porta al Ple de dijous 2 d'agost el conveni per llogar l'antic Camp de Futbol del Far a l'Avinguda Vilallonga i habilitar-lo com a aparcament públic de proximitat, amb mes de 300 places d'aparcament.

Des de fa mesos s'està treballant amb la propietat del solar de l'antic camp de futbol del Far per a posar a disposició e la ciutat aquest espai, i fer-hi una gran bossa d'aparcament.

Les dimensions de l'espai de mes de 9.800 m2 permetrà 330 places d'aparcament, en una situació idònia, especialment en dies de mercat, a l'entrada Est de la ciutat des de la carretera de Roses, per permetre l'aparcament gratuït als figuerencs i a la gent de la comarca que venen a comprar o a treballar a Figueres.

Les condicions que s'han establert en el conveni, és un lloguer a 7 anys, i una possibilitat d'opció de compra a partir del 5è any, així com la possibilitat que amb el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Figueres, es qualifiqui aquest espai com de cessió gratuïta.

A banda d'oferir una àmplia bossa d'aparcament lliure, a menys de 1.000 metres del centre de la ciutat (cinc minuts a peu) en la línia del que persegueix el govern municipal, que s'aparqui en aparcaments públics de proximitat com el de la carretera de Llançà i descongestionar així del centre de la ciutat de vehicles que cerquen aparcament.

La reforma d'aquest espai actualment degradat també ajudarà a dignificar la zona del carrer del Far i Progrés, l'entorn de la plaça de Braus i del Cementiri Municipal.

En relació a la posició contrària manifestada pel grup municipal d'ERC a fer aquest aparcament, el govern de Figueres la lamenta profundament i la considera una falta de visió i una falta de respecte per la Fundació Asil Vilallonga, propietària de l'antic Camp de Futbol.

El govern també lamenta que ERC etiqueti aquest conveni i l'habilitació del solar com a aparcament gratuït d'operació "Bingo 2", volent fer creure als figuerencs que hi ha alguna operació estranya darrere aquest conveni.

Es considera que tergiversa  la realitat de manera gratuïta i amb mala fe, quan s'ha demostrat que el conveni pel lloguer i la compra del local del carrer Sant Pau, ha permès disposar de 1.000 m² d'espai per a les noves dependències dels Serveis Socials que es posen en funcionament aquesta setmana, a un preu per sota de mercat, i amb unes instal·lacions dignes per al personal de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament i pels usuaris.

El govern municipal es mostra optimista i espera la col·laboració de la resta de grups municipals del plenari en un tema de ciutat tan important com aquest que és demanat per veïns, pel comerç de Figueres i per la gent de la comarca que treballa a Figueres, entre d'altres.