El Govern Central denuncia l'Ajuntament de Figueres per organitzar un tren a la manifestació de l'onze de setembre

2012-11-20 14:30

El Govern espanyol ha denunciat els ajuntaments de Figueres i Girona que el passat onze de setembre van organitzar trens especials per poder assistir a la multitudinària manifestació del passat onze de setembre a Barcelona. La delegada del govern central a Catalunya, María Luisa Llanos de Luna, ho justifica dient que es van fer servir fons públics.

Els dos alcaldes han manifestat la seva sorpresa i consideren que aquesta denuncia respon a una "persecució política per part de l'Estat" a pocs dies de les eleccions. Santi Vila, alcalde de Figueres i candidat de CiU per Girona, ha qualificat aquesta demanada de "surrealista i decimonònica".

En relació amb la iniciativa d’organitzar els trens per la Diada, Santi Vila ha manifestat que “quan l’alcalde de Girona i jo vam decidir organitzar aquests dos trens estàvem atenent una amplíssima petició ciutadana de milers de gironins i figuerencs que volien i sentien com a propis els motius per participar a la manifestació de l’Onze de Setembre”. L’alcalde de Figueres ha declarat que considera “inadmissible i innoble que el Partit Popular posi instruments de l’Estat al servei d’una causa partidista” i que aquesta “agressió és cap al conjunt de la ciutadania”.

Els dos trens que es van contractar amb capacitat per a 500 persones cada un d'ells els van pagar els usuaris, cada bitllet d'anada i tornada costava 10 euros. A més va haver-hi beneficis que es van destinar al Banc dels Aliments.