El Govern aprova el conveni amb Renfe per operar els serveis de regionals a partir de 2011

2010-12-14 17:00

El Govern en funcions ha acordat modificar el conveni de gestió del servei de rodalia per tal d’incorporar també els serveis ferroviaris regionals a Rodalies de Catalunya, després que el Consell de Ministres aprovés el traspàs dels serveis regionals de Catalunya a la Generalitat el passat 26 de novembre. D’aquesta manera, s’adapta el document que establia les condicions de prestació dels serveis traspassats de rodalia de Barcelona per incloure-hi també els serveis regionals traspassats a la Generalitat a partir de l’1 de gener del 2011 tot ampliant el conveni vigent amb Renfe-Operadora fins al 31 de desembre de 2011.

Igualment, el Govern ha aprovat la declaració de servei públic dels serveis regionals equiparant-lo al servei de rodalia, per tal que aquests puguin rebre subvencions en el marc del futur contracte programa.

El conveni preveu que el volum de l’oferta global de serveis regionals que prestarà Renfe-Operadora a Catalunya durant el 2011 serà de 763 trens setmanals circulant de mitjana, que equival a una producció de 5,334 milions de quilòmetres-tren l’any.