El Finca Malaveïna 2009 de Peralada entre els 100 millors vins del món

2014-09-18 13:00

El Perelada Finca Malaveïna 2009 va ser un dels vins més premiats als principals concursos internacionals de l’any 2013 segons el rànquing que elabora l’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de Vins i Licors (WAWWJ).

Aquesta associació, que reuneix periodistes, escriptors, comunicadors i autors de pàgines web d’arreu del món, publica anualment des de 1996 aquest llistat amb els vins i els cellers més premiats. Enguany han analitzat les puntuacions de més de 650.000 vins.

Amb un total de 202 punts, Perelada Finca Malaveïna 2009 assoleix la posició número 24 gràcies als set guardons que va obtenir als concursos de més prestigi al llarg de l’any passat: un Gran Bacchus d’Or (Espanya), dues medalles d’or a Sélections Mondiales des Vins (Canadà) i Mundus Vini (Alemanya), dues medalles de plata a Vinalies Internationales i Challenge International du Vin (França) i dues medalles de bronze als Decanter World Wine Awards i a la International Wine and Spirit Competion (Regne Unit).

La Finca Malaveïna s’estén al llarg de 19 hectàrees a la localitat de Garriguella, dins la DO Empordà. Plantada progressivament a partir de 1996, és una vinya dissenyada per a obtenir vins extraordinaris,  caracteritzada pel sòl de vessants d’argila vermellosa i còdols. En ella s’obté un rendiment per hectàrea d’uns 5.000 kilos.

Finca Malaveïna 2009 és un cupatge de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah i Garnatxa, envellit durant 17 mesos en bóta bordelesa nova de roure francés Allier. Es tracta d’un vi de color vermell cirera intens, amb una aroma profunda de fruits vermels i un fons de notes especiades. En boca és rodó, carnós i estructurat. L’acidesa és molt fresca i els tanins són molt madurs. Té un excel·lent equilibri, amb un bon pas de boca i un llarg postgust. És un vi amb una marcada personalitat de la finca de la qual prové, i té un gran potencial d’envelliment.