El Figueres segueix a 4 punts del quart lloc després de derrotar la Gramenet (0-2)

2013-04-29 08:00

La UE Figueres segueix a quatre punts de la quarta plaça d ela classificació de Tercera Divisió després de sumar tres punts més davant la Gramenet amb gols de Sergi Moreno i Cornellà, tots dos a la segona part.

Sense els lesionats Ricard Ferrer, Fageda, Borja, Crous, Barrera, Micaló i Alforcea, la Unió, amb els juvenils Lolo i Sergio a la banqueta, ha sabut ser pacient devant d’un rival que, tot i tenir més xispa, sobretot al primer temps, ha pagat cara la seva vergonya. En el primer acte, uns i altres s’han atabalat amb la pilota als peus. De la possessió se n’ha fet poca cosa i les embranzides del conjunt barceloní morien prop de l’àrea de Reig. A l’altre costat, els d’Arnau i Punsí no ho tenien massa clar, tot que un xut creuat de Marc Vilà des de la dreta (19’) i un cop de cap alt d’Argi (24’) haurien pogut convertir-se en alguna cosa més que en les dues úniques situacions per subratllar en vermell.

Al descans, la coctelera ha tornat a emborratxar de joc la Unió. L’entrada al terreny de joc de Jairo i Pedro ha desbloquejat les idees dels altempordanesos, que han guanyat frescor en atac. De mica en mica, la Gramanet ha reculat, i el Figueres s’ha divertit amb la pilota, orquestrat per la participació de Pedro del Campo. Amb tot, Tuneu ho ha provat amb un tir amb la dreta molt desviat en bona posición (52’). Més atrevit, l’equip figuerenc ha vist recompensat el seu interès amb el 0-1, de Sergi Moreno, que amb la punta del peu ha empès a la xarxa una centrada des de la dreta de Busquets (66’). Abans, una assistència de Pedro, també des del costat dret, no l’ha fet bona ningú (57’) i, poc després, el mateix jugador no ha pogut rematar bé davant del porter, recollint una passada de Jairo, abans que Sergi Moreno s’aprofités del refús però enviés el cuir a fora (60’). A partir d’aquí, intercanvi de cops, tot i que els de la Unió portaven molt més verí. La Gramanet ha concentrat el seu discurs ofensiu en un cop de cap alt d’Estelles entre Grau i Serra (63’) i, ja més tard, un xut de Morales des de l’esquerra (80’) que Reig ha desviat. Però el Figueres no en tenia prou. Elèctric, ha seguit mirant la porteria contrària fins que el porter Xavi Comas ha atropellat Moñino dins de l’àrea quan aquest es disposava a finalitzar una bona acció col·lectiva (87’). Penal i gol de Cornellà des dels onze metres. Amb el 0-2, els colomencs han marxat a la dutxa, i la Unió hauria pogut engreixar la diferència –Sergi Moreno (89’) Jairo (90’).