El Figueres, que no jugarà la promoció, acaba invicte a casa

2013-05-12 22:00

La UE Figueres acabarà la lliga en cinquena posició després de l'empat a casa contra el segon classificat, el Cornellà, i la victòria del Manlleu (1-0) contra la Gramenet. Els unionistes però han aconseguit ser l'únic equip imbatut a casa del seu grup de la Tercera Divisió. De fet, la Unió no perd a casa des del 13 de novembre de 2011 -fa justament un any i mig, quan, a 1a Catalana, el Mollet el va derrotar (2-3).

Aquest diumenge, contra el Cornellà, que lluitarà pel títol a l'últim partit, els unionistes han tornat a multiplicar-se per no voler excusar-se en la llista d'absències -Borja, Crous, Ricard Ferrer, Ferran Grau, Fageda i Sergi Moreno, per lesió, i Argi i Cornellà, per sanció, i amb un cop de cua envejable en la recta final han esvaït la il·lusió dels de Llobregat, que s'ensalivaven el liderat. Amb tot, els de verd, amb un tracte exquisit de la pilota, han estat més fins durant bona part de l'enfrontament que, de tota manera, no ha tingut excessives arribades a les àrees. Uns i altres han aportat un ritme alt al duel. Al Figueres, però, això l'ha confòs, perquè la seva relació amb la pilota ha passat a ser espontània. Un cop de cap forçat de Dani Martí que Ureña ha recollit arran de terra (8') i, sobretot, una finalització d'Enric Gallego -després d'ensenyar el dorsal a Alforcea i Barrera, sense punteria tot sol davant del porter local (41'), han estat les úniques embranzides dels visitants -els de Punsí avui, amb Arnau Sala sancionat, no han embrutat els guants de Bermúdez en tot el primer temps... Fins que ha arribat el 0-1 en l'afegit. El golejador del Cornellà Enric Gallego no ha desaprofitat una passada amb el cap de Boris i, des de la dreta, ha enviat el cuir a la xarxa després de sortejar Ureña. 

El segon acte ha estat, a estones, una agonia. Bàsicament perquè el Figueres ha anat perdent elements -com si no tingués prou baixes- per lesió. Alforcea (50') i Micaló (83') han hagut de deixar el camp lesionats, i Ureña ha hagut d'aguantar el darrer quart d'hora completament coix per un fort cop a la cama. Però aquest equip té un no-sé-què que el fa especial i, si bé no ha pogut combatre el joc dels visitants amb el plantejament propi, ha acabat donant un cop de puny a la taula per caràcter. Enric Gallego ha fet agenollar els figuerencs amb el 0-2 (76'), però els de casa han volgut dir l'última paraula a una temporada per emmarcar a Vilatenim. Un xut de Teixi l'ha desviat amb el colze Pol dins de l'àrea, i l'àrbitre no ha dubtat. A més, el jugador barceloní ha vist la segona groga i ha enfilat els vestidors mentre el davanter blanc-i-blau feia l'1-2 des dels onze metres (84'). Envalentit, el Figueres s'ha mossegat el llavi per fer baixar el Cornellà de les torres del seu fortí, i ho ha aconseguit. Amb el juvenil Amós Gasca -que debutava- al camp, una centrada des de l'esquerra en el temps complementari l'ha fet bona Pol Compte, el més menut al camp, per fer el 2-2 amb el cap en un salt espectacular (89') i fer embogir la graderia, conscient dels múltiples contratemps, amb qui l'equip ha compartit un regust que, de llarg, s'apropa amb tota seguretat al més dolç.

El darrer partit de la temporada el jugarà diumenge vinent al migdia contra el Terrassa que és el sisè classificat i ja no pot superar la Unió.

Font: www.uefigueres.cat