El figuerenc Big Sultan publica un curtmetratge musical per capítols

2022-12-28 12:00

Des de fa poques setmanes al canal de YouTube de Big Sultan permet la visualització dels dos primers capítols d'un curtmetratge que combina la música i la ficció cinematogràfica. Tenen uns 5 minuts de durada i el situen a la presó per un crim que no ha comès. El primer capítol es titula “Lo sé” i el segon “Inocente” enregistrat en part a la presó Model de Barcelona. Aquesta nova producció comptarà amb cinc capítols, un al mes aproximadament. La distribuïdora de Granada Fiesta Music posa en circulació peles xarxes aquest treball amb la intenció d'arribar també a les grans plataformes d'streaming.

Big Sultan és un artista figuerenc que combina el hip-hop amb el rap, el flamenc, el reggaeton i altres sons. Una fusió estilística lliure amb lletres molt urbanes que poden apropar i confondre la realitat i la ficció.

Canta en castellà i àrab i hi deixa caure frases i paraules en francès, anglès o català.

Es va estrenar l'any 2017 amb “El niño aquel”, un clip ambientat a Figueres que narra una història autobiogràfica.

Moltes de les seves creacions videogràfiques, firmades per Golden Visuals, tenen escenaris figuerencs, el barri de Sant Joan, el casc antic, l'entrada de l'Ajuntament o l'entorn del Museu Dalí. Una de les darreres cançons, “La 17600”, porta per títol el codi postal de la ciutat.

El seu hit més destacat és “LGHORBA S3IBA” amb més d'un milió dues-centes mil visualitzacions al seu canal de YouTube. Allà canta “no se asusten, no soy terrorista; soy un músico, llámame artista; vine en patera y no en autopista”.