El festival Portalblau s'obre a més disciplines artístiques

2021-05-09 10:00

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, se celebrarà enguany entre el 17 de juliol i el 15 d'agost a diferents espais de l'Escala i Empúries com la Mar d'en Manassa, l’Alfolí de la Sal, el Fòrum de la ciutat romana d’Empúries, la Muralla de la ciutat grega d’Empúries i el Claustre del museu del MAC-Empúries. S'incorporen dos nous espais, el Cementiri Mariner i el Jardí Clos del Pastor.

El festival, organitzat per l'Ajuntament de l'Escala, el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i TEM  Productions, arriba a la 14a edició amb un ferm compromís cultural, social i mediambiental. Enguany s'obre a més disciplines artístiques (dansa, poesia i converses literàries), encarrega actuacions per a localitzacions específiques i col·labora amb altres festivals del territori.

Aquest nou pas es tradueix en una vintena d'activitats amb les quals el festival es consolida com un espai de trobada i d’intercanvi cultural a la Mediterrània.

Algunes de les propostes són inèdites i creades expressament pel festival. És el cas de les actuacions de Suu, Cor de Teatre, Dafné Kritharas o la conversa entre Manuel Forcano i Mahi Binebine.

El Portalblau 2021 també acull estrenes absolutes com la de la Companyia de Dansa El Paller, i la lectura dramatitzada de La Faula d'Orfeu.

El Festival arrencarà el 17 de juliol amb un homenatge a Joan Margarit, desaparegut el passat mes de febrer. Carles Duarte i Maria Rubert de Ventós conversaran sobre la figura del poeta i arquitecte català i recitaran alguns dels seus versos.

Música en escenaris del Patrimoni Cultural
La programació musical pren els escenaris de la Mar d’en Manassa i el Fòrum de la ciutat romana d’Empúries amb noms com Judit Neddermann (1 d’agost), Alba Carmona (2 d’agost), Maria Arnal i Marcel Bagés (6 d’agost),Oques Grasses (13 d’agost),  Manel (14 d’agost) o Miki Núñez (15 d’agost), que presentaran els seus darrers treballs discogràfics.

La cantant Suu oferirà (30 juliol) una actuació especialment dissenyada per a l'ocasió, on combinarà el seu impecable directe amb un recital de peces seleccionades del seu poemari Fauna o amor.

També serà especial el concert d'Andrea Motis (7 d'agost), l'únic que farà aquest estiu amb el músic Randy Greer.

Una altra de les cites destacades serà el concert de Dafné Kritharas (3 d'agost). Nascuda a París, de pare grec i mare francesa, Kritharas actuarà per primera vegada al país i ho farà presentant el seu disc Djoyas de Mar, un recull de cançons lligades a l'experiència de l'exili i el desarrelament.

El Pot Petit presentarà (8 d’agost) la seva nova gira "Vull cantar i vull ballar". La programació es completa amb l’actuació de Manu Guix (31 de juliol), que repassarà la seva carrera discogràfica.