El Festival Portalblau de l'Escala ha fet el ple en sis dels vuit espectacles programats

2020-08-17 17:00

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, que s'ha celebrat de l'1 al 15 d'agost a l'Escala ha acabat amb èxit d'assistència amb un 90% d'ocupació. 

Totes les actuacions a les tres localitzacions del festival: Fòrum Romà d'Empúries, Mar d'en Manassa i Jardins de la Muralla Grega d'Empúries; s'han pogut celebrar respectant totes les mesures de seguretat sanitària. 

La programació, que mantenia l'eix conceptual que caracteritza el festival: la promoció dels valors de la cultura a la mediterrània, ha estat molt ben rebuda pel públic, que ha pogut gaudir de propostes com la narració oral ("Bàrbars"), Kavafis ("A la llum del dia"), melodies d'arrel tradicional convertides en cançó d'autor (Gemma Humet), Mallorca (Maria Jaume), Nàpols (Alessio i Giancarlo Arena), fusió cultural (Las Migas) i artistes locals (Els Amics de les Arts i Damaris Gelabert). 

Sis dels vuit espectacles van exhaurir entrades abans del seu inici, aconseguint l'objectiu de l'organització: manifestar la importància de la cultura com a element de cohesió social.

Durant aquesta edició del festival s'han portat a terme un seguit d’accions per promoure valors socials: s'ha destinat part de la recaptació de les entrades al Banc dels Aliments de l'Escala (SLDA), s'ha prioritzat la contractació de joves de l'Escala i també s'han impulsat mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del festival. 

A més, aquest any, tant la programació com l'equip que el fa possible, és majoritàriament femenina (prop d'un 70% del total).

El Festival Portalblau està organitzat per l'Ajuntament de l'Escala; el MAC (Museu d'Arqueologia de Catalunya) amb seu a Empúries; i gestionat, produït i dirigit per l'empresa Tem Productions, guanyadora del concurs públic realitzat enguany.

Foto del concert d'Els Amics de les Arts de Jordi Oliveres Pallach