El Festival Portalblau avança noms com Manel, Oques Grasses, Suu i El Pot Petit

2021-03-26 09:30

La 14a edició de Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, se celebrarà del 17 de juliol al 15 d'agost a l'Escala i Empúries a 4 escenaris: la Mar d'en Manassa, el Fòrum Romà d'Empúries, el Cementiri Mariner (nou) i el Jardí Clos del Pastor (nou).

El festival està organitzat per l'Ajuntament de l'Escala, el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i Tem Produccions.

Portalblau esdevé un portal obert a totes les disciplines artístiques, a totes les arts escèniques. Tan variades com ho són les diferents tonalitats del blau.

Concerts i arts escèniques
La programació de Portalblau 2021, que manté l'eix conceptual que caracteritza el festival: la promoció dels valors de la cultura a la mediterrània, inclou música, dansa i poesia.

Amb aquesta voluntat, la programació musical comptarà amb noms reconeguts del sector com ara Oques Grasses, Manel, Suu, Manu Guix i Judit Neddermann o el Pot Petit pel públic familiar.

A més de la programació musical i amb la intenció d'incrementar progressivament la presència de les arts escèniques, es presenten dos nous espais que acolliran diferents disciplines: al Cementiri Mariner la Cia de Dansa El Paller estrenarà nou espectacle i al Jardí Clos del Pastor Mireia Calafell i Björt Rùnars hi recitaran poesia.

Les entrades es podran adquirir a partir d'aquest 26 de març al web del festival www.portalblau.cat

Portalblau va néixer l'estiu de 2008 al municipi de l’Escala com a espai de trobada i d’intercanvi cultural a la Mediterrània, coincidint amb la commemoració  del centenari de l’inici de les excavacions a Empúries.

Des d'aleshores, la programació manté l'eix conceptual que ha caracteritzat el cicle, mantenint l’estret vincle amb la promoció dels valors de la cultura i les arts a la Mediterrània.