El Festival Ítaca ha començat a celebrar els seus 10 anys amb un espectacle de drons a l'Escala

2022-04-15 11:30

Un espectacle de llums amb drons a L’Escala ha inaugurat dijous al vespre la desena edició del festival ÍTACA, Cultura i Acció, que fins al juliol oferirà trenta-sis concerts, tres espectacles de llums amb drons i dos murals commemoratius a vuit poblacions de l’Empordà i a la ciutat Girona.

Més d’un miler de persones han presenciat l’espectacle que combina art i tecnologia i que ha il·luminat el cel de l’Escala amb figures de grans dimensions, de fins a cent metres d’alt i cinquanta d’ample, entre elles les paraules ‘ÍTACA’ i ‘L’ESCALA’. La proposta ha anat a càrrec de Flock Drone Art, empresa pionera a Catalunya i una de les primeres d’Europa en la conceptualització, disseny i producció d’aquesta mena d’espectacles.

L’ÍTACA també inicia aquest cap de setmana a L’Escala els concerts de la seva desena edició. Dissabte 16 d’abril, la programació musical es posarà en marxa amb un concert itinerant de LaDinamo, que s’iniciarà a les 19.00 h, a la platja de les Barques. A les 20.30h, l’aparcament de l’avinguda Francesc Macià acollirà una nit de concerts amb les actuacions de Buhos, La Fúmiga, Despit i Doble & Hug Sound i La Basement Band. L’endemà, el diumenge 17 d’abril, a les 11.30 h del matí, se celebrarà unl concert familiar amb els Xiula que presenta Big Chicken, el seu nou espectacle.

Les propostes de l’ÍTACA a l’ESCALA formen part de la ‘Santa Gresca’, organitzada per la productora gironina Link Produccions i l’Ajuntament de l’Escala.