El festival Ingràvid acull prop de 2.000 persones a l'Arts Santa Mònica de Barcelona

2014-09-21 10:00

La primera fase del festival de cultura contemporània de l‘Empordà, celebrada al llarg d’aquesta primera quinzena de setembre, tanca amb gran èxit el seu pas per l’Arts Santa Mònica de Barcelona. 

Ingràvid ha ofert una programació d’activitats diversificada i d'alta qualitat artística, al voltant de la cultura contemporània. La proposta, molt eclèctica i pensada per a diferents públics, ha fet que prop de 2.000 persones s’apropessin al centre barceloní entre el dia 2 i 21 de setembre d’enguany.

Amb una oferta que anava des d’una mostra d’instal·lacions artístiques, recitals de poesia, performance i concerts, fins a tallers familiars Ingràvid ha fet palès un cop més que la creació no és només cosa del artistes i el sector de la cultura i que les arts contemporànies es poden fer arribar a la població de moltes maneres.

La presentació d’instal·lacions i vídeos, ja fossin produïdes per l’ocasió o en darreres edicions del festival han rebut  un gran èxit de visitants, els quals es poden comptabilitzar amb una mitjana d’un centenar de persones per dia.

La poesia també hi ha tingut lloc, amb l’Es Lloga Poeta, un recital a càrrec d’algunes de les cares més representatives de l’escena més underground de la poesia barcelonina.  El ja mític Enric Casasses acompanyat del duet Don Simon i Telefunken va omplir la sala el Claustre per tancar el divendres amb un concert-recital amb tocs de surrealisme.

El colofó d’Ingràvid ha estat la bona resposta per part del públic familiar, exhaurint totes les places als tallers oferts per Lyona, Mònica Rickic i Joana Moll al llarg de tot el dissabte. Amb aquestes iniciatives Ingràvid assoleix la seva voluntat d’actuar com a mediador cultural entre les arts i els nous públics. 

A més de la programació oficial, durant el festival els nens i nenes han pogut participar al concurs promogut per Ingràvid i Windoor-Túnel del Vent, convidant als més menuts a dibuixar-se en estat d’ingravidesa en unes tovalles de paper dissenyades per l’ocasió.  El concurs segueix obert al llarg dels propers mesos arreu de diferents pobles de l’Empordà i els participants podran guanyar un vol al Túnel de Vent de Castelló d’Empúries.

El Festival Ingràvid seguirà amb la seva sisena edició al llarg del mes d’octubre a la capital altempordanesa, d’on és natural i on ja s’ha consolidat com un esdeveniment cultural de referència i de fort impacte en el territori.