El Festival Indrets proposa 15 actuacions en 7 espais emblemàtics de Cadaqués

2022-06-21 12:00

Aquest estiu, les places i carrers de Cadaqués tornaran a revelar la bellesa del seu patrimoni a través de la música. De l’1 de juliol al 27 d’agost, prop de 15 artistes posaran música a racons singulars de Cadaqués amb sons mediterranis i músiques del món.

Indrets és un festival gratuït a l’espai públic que torna a Cadaqués aquest any –en una segona edició més ambiciosa- per donar a conèixer noves veus i artistes de tots els gèneres i estils, alhora que itinera per descobrir als espectadors diferents indrets de la vila. Una simbiosi cultural de patrimoni i música, una experiència musical pel visitant i el resident, una manera original de descobrir aquest paradís empordanès.

El seu impulsor i director, Josep Noguer, destaca que aquest any “ens plantegem una programació més festiva, ballable i fresca, promovent sempre un tret identitari com és l’accent salat que el poble de Cadaqués segueix matenint”. La regidora de cultura de l’Ajuntament de Cadaqués, Laura Blay, manifesta amb orgull que “l’Ajuntament segueix recolzant una proposta cultural on la música i la identitat i el paisatge en són els protagonistes”. És doncs un festival que “aposta per l’esperit multicultural de la vila, posant en valor trets com la tramuntana i el parlar salat per tal que no es perdin”. La regidora també ha recordat que des del consistori col·laboren amb el llibre El paraulari de Cadaqués de Pep Vila, que recull mots i expressions ben pròpies del municipi costaner, els quals seran ben presents en el festival Indrets.

Indrets vol subratllar i reivindicar els espais que identifiquen el poble amb un nou cicle de concerts que esdevingui referència tant per la seva qualitat com per la seva localització i idiosincràsia, en espais a l’aire lliure i en el qual participen músics de qualitat i renom. A més, atesa la seva finalitat educativa, inclou una introducció pedagògica de cada indret on es desenvolupa l’acció, acompanyada de referents històrics o ficticis que ens transporten a una època i una manera de fer dels seus habitants.

La proposta musical és un programa de concerts de caràcter gratuït que fomenta la participació de tota la ciutadania i amb diversitat d'estils musicals, que abracen la música clàssica al jazz, l'electrònica, el flamenc, les músiques del món, el folk, el pop- rock o la música experimental.

Una quinzena d’artistes en 7 espais emblemàtics

Indrets planteja concerts de tarda que aprofitin la llum de capvespre i que, al mateix temps, reivindiquin l’entorn i el paisatge. El festival presenta, per aquesta segona edició, 14 actuacions escampades per 7 emplaçaments d’alt valor paisatgístic i arquitectònic, localitzats en diferents punts de la vila de Cadaqués, una de les poblacions més singulars del litoral de Catalunya.

El paisatge és l'herència de la nostra identitat i la seva cura i conservació en son indispensables. Per això és tan especial el maridatge entre les músiques d’arreu amb el patrimoni arquitectònic i natural com a essència fundacional del festival, amb èmfasi en la revisitació de la història local i, en especial, amb rellevància pels espais que acullen la programació del cicle. Noms com Kálon, Mireia Pla i Fernando Salinas, Quatre, AB3, Athrodeel, Bofirax, Daniel Felices, Pablito, Iris Deco, Sergi Estella, De La Carmela, Playback Maracas formen un catàleg ple de colors sonors de totes les èpoques, indrets i tradicions musicals per un festival que s’inaugura amb l’univers particular de  les Escarteen Sisters i es clausurarà, el dia 27 d’agost, amb l’inclassificable música de MisBehaving.