El Festival del Circ portarà actuacions a la presó i lliura 100 invitacions a Càritas

2014-02-11 12:00

Enguany, per a la seva tercera edició, el Festival del Circ engloba sota un mateix programa les diferents actuacions de caire social i/o pedagògic multiplicant les seves accions. 

El programa té tres vessants, des d’un punt de vista social, el Festival, com a actiu cultural i turístic de la ciutat, pretén que la seva màgia arribi a tothom, a tots els ciutadans, fins i tot a aquells qui, per a les seves condicions particulars, els és impossible desplaçar-se fins a la Gran Carpa. En aquest sentit, els artistes del Festival oferiran actuacions tant al Centre Penitenciari de la Ciutat, al carrer Sant Pau, com a l’Asil Vilallonga. Serà durant els dies previs a l’estrena, 17 i 18 de febrer. L’activitat a la presó, que ja es va realitzar l’any passat, fou molt ben acollida pels interns i valorada molt positivament pel personal encarregat del centre. D’altra banda, l’actuació a l’Asil compta amb la coordinació dels membres del Rotary Club. Igualment s’ha fet entrega de 100 entrades a Càritas de Figueres que les distribuirà entre aquelles famílies que per la seva situació econòmica no poden adquirir una butaca per algun dels espectacles. 

Des d’un punt de vista pedagògic, aquest any les funcions escolars que transcorren sota la Gran Carpa els matins dels dos primers dies del Festival, s’han multiplicat passant de dues a quatre. Més de 7.000 alumnes de tot Catalunya, i del sud de França, hi  assisteixen preparant prèviament l’activitat a les aules: els valors que emana el circ com la multiculturalitat, l’esforç i la superació són ben preuats pels mestres. Fins i tot, en determinades escoles de Figueres, personal de Circus Arts Foundation, organitzador del Festival, ha impartit xerrades a l’alumnat. 

Seguint l’objectiu de difondre les arts del circ com una part de la nostra cultura, la tercera edició ofereix a més una vintena d‘activitats paral·leles i gratuïtes als espectacles: tres conferències (una organitzada des dels Amics del Castell i l’altra pels Amics dels Museus Dalí), tres exposicions coordinades amb agents culturals de la Ciutat (Galeria Dolors Ventós i Galeria el Claustre), l’edició de quatre llibres i el concurs d’aparadors amb el suport de Comerç Figueres, entre moltes d’altres.

En definitiva, amb ‘Circ per a tots’ la Gran Carpa del Festival es converteix en l’epicentre d’ones  expansives que irradien tota la ciutat i comarca de la màgia del circ internacional de qualitat.