El Festival de Peralada arrencarà amb una combinació entre Queen i Mozart amb el Béjart Ballet Lausanne

2021-07-15 13:30

Aquest divendres el Festival Castell de Peralada aixecarà el teló de la 35a edició amb el Béjart Ballet Lausanne. Fins l’1 d’agost s'han programat 14 propostes de la millor lírica i dansa de la mà d’artistes de gran renom com Jonas Kaufmann, Javier Camarena, Lise Davidsen, Sondra Radvanovksy, Iratxe Ansa, Lucía Lacarra, Rusfus Wainwright o William Christie, entre d’altres.

"Ballet for Life" o "Le presbytère", l'espectacle inaugural, és molt més que un espectacle de dansa amb música de Queen i de Mozart. És una autobiografia emocional impactant, una explosió d’emocions i dels sentiments més inconfessables d’un dels grans mestres de la dansa contemporània, dedicada a les persones que van morir joves com el cantant i alma mater del grup britànic Queen, Freddie Mercury, i el que fou molt més que el primer ballarí de la seva companyia, Jorge Donn, víctimes de la sida als 45 anys. "Le presbytère n'a rien perdu de son charme, ni le jardin de son éclat", títol complet de l’obra, es va estrenar al Teatre Nacional de Chaillot de París el gener del 1997 i encara, avui, és una de les peces més impactants de tota la història de la dansa. El mateix Béjart la definia com “el crit d’angoixa d’una joventut per a la qual el problema de la mort per l’amor s’afegeix al de les nombroses guerres que no han cessat al món des de l’anomenat final de la darrera guerra mundial”.

L’Hospital Clínic de Barcelona, amb el Dr. Antoni Trilla, cap de serveis de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Clínic al capdavant, ha assessorat en l’aplicació de les mesures COVID-19 pel Festival de Peralada que comença aquest divendres per garantir un festival “segur”.