El Festival de Cadaqués tanca amb una ocupació del 78%

2012-08-20 16:30

El 41è Festival Internacional de Música de Cadaqués va finalitzar ahir amb el concert de l’Orquestra de Cadaqués a l’Església de Santa Maria, amb la platea gairebé plena. Aquesta ha estat la tònica del festival d’enguany, que recuperava l’escenari de l’Esglesia, i que ha aconseguit mantenir gairebé la mateixa ocupació de l’any passat, amb una assistència del 78% (l’any passat va ser del 80%). Enguany, l’únic concert que va esgotar les entrades va ser el d’Ignasi Terraza Trio, el 7 d’agost als Cellers Martín Faixó de Perafita, amb un format de concert-degustació de vins. 

L’estrella del funky Maceo Parker, que l’any passat va haver de suspendre la seva actuació al Festival de Cadaqués per un problema de salut, aquest any ha aconseguit vendre gairebé totes les entrades. El concert de Maceo va ser un dels més destacables d’aquesta edició, amb una impressionant resposta del públic, que es va entregar des del primer moment. 

L’alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, ha fet una valoració “molt positiva” d’aquesta edició marcada, segons ell, “per la qualitat i l’equilibri pressupostari”. Figueras ha assegurat que el festival té futur tot i que, en el la conjuntura actual, “es programarà segons els ingressos que siguem capaços de generar”. Per l’alcalde, “Cadaqués és una població reconeguda mundialment; no necessitem grans estrelles per reforçar la nostra marca com pot passar a altres poblacions”. Figueras ha destacat que el format d’aquest any, amb concerts a quatre espais diferents i amb la recuperació de l’escenari de l’Església de Cadaqués, “té moltes coses a millorar però és el format idoni per al festival”.