El Festival de Cadaqués suma un 20% més d'ocupació

2010-08-08 20:52

Amb les entrades exhaurides pel concert d’Els Pets, el Festival Internacional de Música de Cadaqués va tancar dissabte l'edició més concorreguda de la seva història, amb un 20% més d'ocupació respecte a l'any passat.

Els concerts que han registrat més assistència han estat els de l'Orquesta Buena Vista Social Club i Omara Portuondo, el 5 d'agost, amb totes les localitats venudes, igual que el concert d'Els Pets d'ahir, en què la banda de Constantí va avançar part de l'espectacle de la gira de teatres que realitzarà el proper hivern i que estrenarà per Temporada Alta.

Els concerts d'Esperanza Spalding (l'1 d'agost), Murtra Ensemble i Sílvia Pérez Cruz (31 de juliol) i Concha Buika (4 d'agost) també van assolir una bona entrada amb una ocupació superior al 70%.

La pluja va impedir la celebració del concert d'Arianna Savall, el 2 d'agost, que es va haver de suspendre. El mateix dia també es va interompre el servei de barca gratuït que aquest any l'organització ha posat cada dia a disposició dels assistents per arribar fins al recinte del festival, a s'olivar de Sa Conca, i que ha tingut molt bona acollida per part del públic.

Per part de l'organització, el balanç és molt positiu i es destaca, sobretot, la integració d'aquest esdeveniment amb la vida social i cultural de Cadaqués gràcies al seu caràcter obert i eclèctic, els preus de les entrades assequibles i una programació de qualitat. Bona prova de la compenetració amb l'activitat cultural del poble és el lligam entre el concert inaugural, amb Murtra Ensemble i Sílvia Pérez Cruz, que van presentar l'espectacle Flamenc entre clàssics, amb el que es commemorava el centenari de l'estada de Picasso a Cadaqués, que aquest estiu se celebra al poble amb diverses activitats.

L'organització ja treballa mirant cap a l'any vinent, en què el festival celebrarà la seva 40a edició.

 Foto: Raül Esteve