El Festival de Blues de Roses arriba als 20 anys amb Lucky Peterson, London Community Gospel Choir i Joan Pau Cumellas

2014-07-18 13:00

Dissabte 2 d’agost, la Ciutadella de Roses acollirà una nova edició del Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses, que enguany arriba al seu vintè aniversari amb la celebració d'una vetllada musical de més de 5 hores de durada. Les actuacions de Joan Pau Cumellas i Greg Zlap, de la London Community Gospel Choir i de Lucky Peterson, tornaran a portar tota la força del millor blues, jazz i gospel al recinte monumental. Les entrades (15 €) ja estan a la venda a la Ciutadella de Roses.

Amb la seva recuperació l'estiu de 2012, el Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses ha tornat a prendre força a la població, on, des de l'immillorable escenari de la Ciutadella de Roses, ofereix des de l'any 1993 al públic altempordanés i als visitants que rep el municipi durant l'estiu, un autèntic homenatge a la música blues amb la concentració de figures de primer nivell, des de les darreres edicions, en un mateix dia i escenari.

Enguany l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses segueix fent un pas més en la projecció del festival, incloent en el programa artistes i formacions que es troben en el més alt del panorama musical d'aquests gèneres. És el cas del London Community Gospel Ghoir, formació sol·licitada per a les seves col·laboracions per artistes com Madonna, Eric Clapton o Kylie Minogue i que oferirà a la Ciutadella el seu únic concert a Catalunya, o del novaiorquès Lucky Peterson, considerat un dels màxims exponents del blues mundial. 

Per escalfar motors, la celebració s'iniciarà amb un concert de gospel gratuït que tindrà lloc a la plaça de les Botxes (passeig Marítim) a les 18.30 h, a càrrec de Didier Likeng i el conjunt d'alumnes del taller de gospel que l'entitat Viumúsika organitza el mateix dissabte al Teatre Municipal de Roses. A continuació, a partir de les 20 h, els sons de jazz, blues i gospel es traslladaran a l’escenari de la Ciutadella amb les actuacions del taller d'harmònica de Joan Pau Cumellas i Greg Zlap, de la prestigiosa London Community Gospel Choir i, tancant la nit, de l'excel·lència al teclat i la veu de Lucky Peterson.