El Festival Còmic de Figueres celebrarà 10 anys amb 16 espectacles

2017-03-27 19:00

El Festival Còmic de Figueres arriba a la seva primera dècada amb una edició que comptarà amb un total de 16 propostes, 11 d'elles gratuïtes. Tindrà lloc del 13 al 16 d'abril a 11 espais diferents de la ciutat.

El duet còmic australià The Umbilical Brothers format per David Collins i Shane Dundas i la companyia del clown rus Dimitri Bogatirev i l'ucraïnesa Irina Ivanytska, són els artistes internacionals que encapçalen el cartell d'aquesta 10ª edició del festival. La companyia de clowns russa instal·lada a Las Vegas que va formar part del Cirque du Soleil, oferirà el seu espectacle Aga Boom al Teatre El Jardí, com ja va fer amb gran èxit de públic al 2012. Per la seva part els australians, reis del mim i l'slapstick i tot un fenomen mundial a internet i als principals festivals d'humor i canals de televisió del món, també tornen al festival per mostrar el seu The Best Of en una ocasió única a Catalunya. Juntament amb l'espectacle Mal Martínez i la Gala Inaugural són les actuacions programades a l'escenari del Teatre Municipal. Guillem Albà serà el presentador de l'espectacle inaugural acompanyat de l'Orquestra Marabunta i donarà pas als diferents artistes que participaran en el tradicional cabaret: The Umbilical Brothers, Yolanda Ramos, Mali Vanili, Capa i Espasa i els Xuriguera i Faixedas que seran els encarregats de maridar l'humor amb un brindis especial d'aniversari per inaugurar la cita empordanesa amb l'humor. 

A l'escenari de carrer de l'Espai Citroën instal·lat a la plaça Catalunya, es podran veure les actuacions gratuïtes dels clowns Leandre, Marcel Tomàs i el xou íntegre de Guillem Albà i La Marabunta. L'oferta gratuïta s'ha ampliat també aquest any als barris de Sant Joan, Horta de l'Hospital i Rally Sud on les companyies BotProject, La Mano Jueves y El Negro y el Flaco mostraran les seves propostes de circ i humor per a tots els públics. Una altra de les novetats és la creació del Micoteatre a la Fundació Clerch i Nicolau que durant uns dies es convertirà en una mena de «13, Rue del Percebe». Els espectadors transitaran per grups a través de 5 escenes distribuïdes per tot l’edifici, a ritme de 6 passis per dia i 15 minuts d’interval, de la mà de diferents companyies de teatre del territori. 

Un cop més l'organització ha programat diferents activitats paral·leles, algunes ja consolidades com les sessions per practicar la Risoteràpia i el Ioga del riure a l'antiga presó. Aquest any a més, també es presentarà el llibre “Las Humoristas” d'Isabel Franc i a la Rambla de la ciutat tindrà lloc l'actuació de la Cobla Contemporània amb el “Sardaxou”, una acció amb la que el festival es suma també amb humor als actes commemoratius de la capitalitat de la Sardana. A més durant tot el mes d'abril, en col·laboració amb el Cineclub Diòptria, s'ofereix una programació especial d'aniversari tots els dijous amb la projecció dels films d'humor: “Le tout nouveau testament”, “Four lions”, “El ciudadano ilustre” i “Historias de la edad de oro”. 

Un any més el Festival Còmic de Figueres segueix acostant al públic grans humoristes de primer nivell i variades propostes de qualitat que aposten per artistes del país, convertint-se així en la cita de referència pels amants de l'humor durant els dies de vacances de Setmana Santa.