El FASTT viurà el darrer cap de setmana amb espectacles a Vilanant, Maçanet de Cabrenys i Vilamacolum

2023-07-24 18:30

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà arriba a la darrera setmana després d’aconseguir un gran èxit de públic. Fins ara el festival ha esgotat entrades en 5 dels 7 espectacles presentats fins ara, aconseguint batre un rècord de públic. Aquest últim cap de setmana s’ha vist Un segundo bajo la arena de Col·lectiu Desasosiego a Garrigàs, amb entrades exhaurides, i Els Ocells de La Calòrica, a Palau de Santa Eulàlia, també amb entrades esgotades. També s’ha pogut veure Nit de màgia, una proposta d’il·lusionisme de la mà de tres mags de prestigi, en aquest cas a Siurana, que també va acabar omplint l’aforament.

La programació de la darrera setmana del FASTT

Per la darrera setmana, el FASTT proposa un homenatge a les nits de rom cremat i a les cançons heretades dels avis i àvies amb l’espectacle No cal anar a l’Havana, de Marc Artigau i Punt Produccions, amb últimes entrades a la venda. Aquest es veurà a Vilanant el 28 de juliol. L’endemà dissabte, 29 de juliol, se celebrarà una Nit de Dansa en la qual es veurà WIWBAK de Kiko Lopez i Harria Herria de la Cia Harrobi Dantza Bertikala, arribades del País Basc amb un espectacle de dansa vertical. Aquesta nit especial se celebrarà a Maçanet de Cabrenys i ja ha esgotat entrades.

El festival clausurarà l’edició amb l’espectacle B.O.B.A.S, una comèdia circense que al ritme de banda orquestral transportarà al públic a un enterrament on, mentre no arriben ni el capellà ni el mort, han de fer costat a la família i amistats. L’espectacle que signa la Cia Jimena Cavalletti i està venent les darreres localitats, està previst que se celebri el 30 de juliol a Vilamacolum. En acabar, l’espai s’obrirà a tothom amb una festa per tots els públics amb la xaranga empordanesa Bufatramuntana que posarà punt final a la tercera edició del FASTT.

ADN FASTT

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà ha crescut en aquesta edició en nombre d’espectacles i micropobles participants. Per primera vegada arriba a Maçanet de Cabrenys i Agullana, dos pobles que se sumen als que ja en formaven part l’any 2022: Garrigàs, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür.

El projecte continua fomentant el treball en comunitat i afavorint la cultura en xarxa, teixida entre tots els micropobles participants, així com amb els veïns i veïnes que s’impliquen en el projecte al llarg de tot l’any. Així doncs, a l’hora que el FASTT s’expandeix pel territori, manté l’aposta per acostar la cultura a les zones rurals i permetre que els micropobles guanyin notorietat.