El FASTT ha arrencat amb força a Vilaür i Vilamacolum

2024-07-08 11:30

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà ja ha aixecat el teló: aquest cap de setmana ha iniciat representacions amb dos espectacles que han posat dempeus el públic dels micropobles. Divendres va començar el festival itinerant a Vilaür amb la representació de "Iaia", de Mambo Project, que va fer sold out en les dues funcions programades tot proposant entrar al menjador de casa d’una iaia i reconstruir i reviure els seus records; i ahir diumenge, "Peix" de la companyia mallorquina Hotel Iocandi, reflexionava a Vilamacolum des de la poètica de l’absurd, sobre la mallorquinitat, l’impacte del turisme, la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud.

El dissabte Pont de Molins s’estrenava com a micropoble del FASTT amb "Adéu, Jane!", un espectacle que es va haver d’ajornar al 21 de juliol a causa de la pluja. Davant d’aquest imprevist, l’organització del festival ha decidit que les entrades ja adquirides són vàlides per aquesta nova data i que, en cas de no poder assistir, es permetrà canviar les entrades per un altre espectacle o demanar la devolució dels diners. El canvi s’haurà de comunicar abans del 15 de juliol a taquilla@fastemporda.cat.

Aquest primer cap de setmana també han continuat les representacions de Micropobles a escena, la proposta que impulsa el FASTT per incentivar la participació ciutadana als micropobles on té lloc el festival. Amb aquesta iniciativa, el festival proposa als veïns i veïnes crear una peça escènica des de zero guiats per una companyia professional. La segona representació –l’estrena va ser el passat cap de setmana dins la festa inaugural– va tenir lloc el dissabte, 6 de juliol, a Pont de Molins i els veïns i veïnes dels micropobles van mostrar una peça que juga amb la veu, el cos i el cant a través del projecte VACA *pràctiques per a l’artista escènicx*, dirigit per Mariona Castillo i Bea Vergés.