El duet Naghma porta música tradicional de l'Afganistan a Cadaqués i Pontós

2019-09-12 13:46

El duet Naghma amb l’italià Ciro Montanari (tabla hindú) i Peppe Frana (robab) de l’Afganistà, actuaran aquest Dissabte 14 de Setembre a les 18.00 a l’Església de Sta. Maria de Cadaqués, amb taquilla inversa.

Tots dos músics han estudiat els seus respectius instruments amb professors reconeguts internacionalment i han treballat a l’Escola de Música de Creta Labyrinth fundada pel prestigiós músic i compositor Ross Daly.

Naghma, amb un disc editat “Distant Mirrors” (2017), interpreten música tradicional de l’Afganistà, sobretot clàssica i folk popular. Una música que es perdia per la situació de guerres i conflictes que ha patit el país continuadament. Han fet sobretot actuacions a Itàlia i Grècia i el diumenge 15 actuaran també a Pontós.

Ciro Montanari que actualment viu a l’Alt Empordà i és parella de la cantautora rosinca Rusó Sala, va estudiar la tabla hindú durant 16 anys amb Sankha Chatterjee a Calcuta (Índia). Ha fet col·laboracions amb treballs de cantautors i de música tradicional, sobretot a Turquia i a l’Índia, amb 10 discs editats. 

A Catalunya va col·laborar amb la Orquestra de Jordi Savall, Hesperion XXI, l’any passat.

Peppe Frana viu a Itàlia i va estudiar amb el professor afganès, afincat a Alemanya, Daud Khan Sadozay. També ha fet diverses col·laboracions a nivell internacional i des de fa anys treballa amb el cantautor italià Vinicio Capossela i amb el grup de Música Medieval Ensamble Micrologus.

Foto d'Alan Piscaglia