El donatiu d'Oncotrail permet millorar el confort de la unitat de Pal·liatius del Centre Bernat Jaume de l'Hospital de Figueres

2018-06-13 14:00

La Fundació Salut Empordà (FSE) ha presentat avui a representants de la Fundació Oncolliga Girona les millores de confort realitzades amb el donatiu de 8.788,77 euros de l’Oncotrail 2017, una cursa solidària de 100 km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. 

Gràcies als prop de 9.000 euros donats a la FSE s’ha instal·lat una porta automàtica a la primera planta del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, que facilita l’accés dels pacients a la terrassa exterior i que beneficia especialment a aquells que tenen reduïda la mobilitat. El donatiu també s’ha destinat a millorar la intimitat dels pacients amb la col·locació de cortines a la Unitat de Cures Pal·liatives. 

A l’acte hi han assistit la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer; el director de l’Oncotrail, Lluís Comet; el gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, i la directora assistencial, Àngels Morales; entre d’altres representants de l’entitat de salut. Masferrer ha valorat molt positivament aquesta donació “perquè ens ajuda a millorar la intimitat i l’accessibilitat d’uns espais en què, entre d’altres, es tracten persones al final de la vida”. 

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb la Fundació Salut Empordà per oferir diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l’atenció psicològica, amb visites hospitalització i a Consultes Externes; el servei de fisioteràpia; el banc de perruques i els grups de gimnàs i marxa nòrdica. 

L’any passat el Centre Sociosanitari Bernat Jaume va ingressar 211 pacients a Llarga Estada, 262 a Cures Pal·liatives i 296 a Convalescència.

Sumar-se al repte

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer l’any 2013, per tant el pròxim mes d’octubre se’n celebrarà la sisena edició. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició, l’any passat,  es van recaptar un total de 234.000 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins (157.696,27 euros), a finançar una beca d’investigació sobre dieta i càncer (28.000 euros)  i a necessitats de l’entitat (48.000 euros). 

Pel que fa a la Fundació Salut Empordà, el donatiu del 2017 se suma als que va rebre els anys 2016 (7.710 euros), 2015 (2.411) i 2013 (11.400).