El documental sobre Dalí a Portlligat rep el premi al millor llargmetratge al festival FAFF

2018-05-17 11:00

El documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí, produït per la Fundació i realitzat per DocDoc Films, ha guanyat el Premi al Millor Llargmetratge en el Fine Arts Film Festival (FAFF) celebrat a Califòrnia. El Jurat ha valorat que la cinta “ha estat considerada com a única”, ha subratllat “la bona acollida que ha tingut entre el públic i els experts que han estat presents a Los Angeles”.

En conèixer el veredicte, la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer ha assenyalat que “aquest premi honora la Fundació i constitueix un reconeixement a tot l’equip de persones implicades en el projecte”. Ha subratllat que “un dels objectius de la Fundació és connectar Dalí i amb públics diversos transmetent la complexitat d’un dels artistes més icònics del s. XX”.

Sinopsi
La casa de Salvador Dalí, l’única residència i taller estable que va tenir, ens serveix de fil conductor per explicar la seva vida i obra, una biografia i una creació que recorren tot el segle XX. Aquest documental ens permet també destacar la forta vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el Cap de Creus, un paisatge del que s’impregna, que el condiciona i determina. I, al mateix temps, narrar aspectes més desconeguts de la seva biografia, especialment les relacions amb el seu pare i la seva germana i primera model, Anna Maria, relacions que ens ajuden a entendre determinats aspectes de la seva obra i la seva vida. Conèixer la casa-taller de Portlligat és conèixer més íntimament Salvador Dalí, és conèixer Dalí i Gala en el seu hàbitat, és tenir accés al sancta sanctorum del pintor.