El documental 'Dalí, la darrera gran obra' premi AVICOM

2015-11-04 18:00

La Fundació Dalí ha tornat a guanyar el primer premi internacional "Long Film Gold" en la categoria de llargmetratge que atorga AVICOM (Comitè Internacional per l'audiovisual i les tecnologies de la imatge, secció audiovisual de l'ICOM). En aquesta ocasió la Fundació Dalí hi ha presentat el documental Dalí, la darrera gran obra realitzat per DocDoc Films amb guió de Montse Aguer i David Pujol.

Ha recollit el guardó Lluís Peñuelas, secretari general de la Fundació Dalí, en una cerimònia que ha tingut lloc al Museu Nacional Hongarès, a Budapest, en el marc del FIAMP, Festival Internacional de l'Audiovisual i Multimèdia sobre Patrimoni i Museus, una competició que compta amb un jurat internacional d'experts que analitzen les millors produccions del món de la museologia.

L'argumentació del premi ha estat: "perquè aquest documental extraordinari no és tan sols una visita virtual al museu Dalí sinó que també mostra continguts que difícilment es poden trobar en un sol suport".

Entre els finalistes hi havia dues produccions franceses "Beaux-Arts, effervescence dans la ville" i "Diego Velazquez ou le realisme sauvage".

L'any passat vam guanyar aquest mateix guardó pel documental Dalí-Pitxot. L'al·legoria de la memòria produït per la Fundació Dalí i realitzat per DocDoc Films, un projecte audiovisual que es presentava en format DVD junt amb el catàleg de l'exposició temporal que el Castell de Púbol dedicava a Antoni Pitxot.

Aquí podeu veure l'espectacular tràiler.